Slik får du Dab+ i bilen

Stortinget har nå besluttet å legge ned FM-nettet, samtidig som DAB innføres som planlagt allerede i 2017. I praksis betyr det at NRK, P4 og de andre store radiokanalene ikke virker på de «gamle» FM-radioene. Det er to datoer å merke seg for vårt vedrørende; Den 21.06.17 fjernes alle NRK-kanalene fra FM-nettet, og 15.09.17 fjernes P4, Radio Norge og lokalradioen.

Helt stille blir det riktig nok ikke med det første, mange nærradioer i distriktene får lov å sende videre på FM helt fram til 2021. Men om du ønsker å fortsette å høre på de store radio-kanalene i bilen, så bør du allerede nå tenke på alternativene. Det er flere fordeler med Dab+. Bedre lydkvalitet uten skurring er en. En annen er at kanalen kan sende tekst som nyhetsmeldinger, informasjon om hvilken sang som spilles og mye mer. Prøv Dab+ du også!

Vi vil med dette lansere to muligheter for Dab+ radio i bilen, for deg med FM-radio.

  1. Den enkleste veien til Dab+ i bilen krever at du har Bluetooth integrert i bilen og en smart-telefon. Last ned app’en TuneIn Radio, og strøm Dab+ direkte til bilen via Bluetooth. Ulempen med denne løsningen er at du bruker data, samt at du mister muligheten for nyhetsmeldinger, informasjon om hvilken sang som spilles osv. En annen – og stor ulempe – er at du  må stoppe langs veien for å skifte kanal, siden du ikke har lov til å fikle med telefonen mens du kjører.
  2. Den beste løsningen er montering av en Dab adapter som gjør at du slipper å bytte ut din «gamle» FM-radio. Adapteren tar imot DAB-signalene og transformerer dem til FM-signaler. Dermed kan du fortsette å bruke den radioen som sitter i bilen. Vi har testet flere løsninger, og har gode erfaringer med Tiny C5. Dette er derfor en vi vil anbefale. Pris inklusiv montering, fra kun kr 3490,-! Bestill her.

Alternativt kan du ta kontakt med oss på telefon 51 68 25 30 for informasjon og bestilling. Adapterene har vi på lager, og det tar ikke lange tiden å montere dette.

Det finnes et siste alternativ, og det er å bytte ut din gamle radio. Dette koster nok litt mer enn det smaker, og kan gi deg ulemper som at du ikke får konfigurert flere av bilens parameter (klokke, språk, lysstyrke med mer). Vi anbefaler med andre ord ikke løsningen.